Tijdrit Healthy Ageing Tour in Winsum

Chantal Blaak.
Chantal Blaak.
Foto: Healthy Ageing Tour

WINSUM – Op zaterdag 13 april wordt rond Winsum de vierde etappe, een tijdrit, van de Healthy Ageing Tour verreden. Het gaat om de individuele tijdrit over vijftien kilometer.

Winsum is de laatste jaren een etappeplaats in de Healthy Ageing Tour. De voormalige organisator van het NK Tijdrijden krijgt daarom een etappe, die doorslaggevend zal zijn in het eindklassement van de ronde, welke vorig jaar gewonnen werd door Amy Pieters. Vorig jaar won Chantal Blaak de reguliere etappe in Winsum..

Koersdirecteur Thijs Rondhuis: Ik ben blij dat Winsum als onderdeel van de nieuwe gemeente Het Hogeland ook de komende jaren een vaste etappeplaats in de Healthy Ageing Tour is.” In het centrum zullen op zaterdagochtend veel activiteiten zijn, waaronder live uitzendingen van radio Simone FM en zullen er live artiesten gaan optreden. Daarmee gaan sport en amusement hand in hand, aldus de organisatie

Wethouder Harmannus Blok toont zich ook content. “De Healthy Ageing Tour is een jaarlijks terugkerend evenement in Winsum, het is mooi dat het gelukt is dit evenement te behouden voor Winsum. Extra mooi is dat we dit jaar de tijdrit hebben, zodat de beslissing in het klassement wel eens in onze gemeente zou kunnen vallen. Ik ben verheugd dat er met live artiesten een echte centrumactiviteit van is gemaakt. M­­et het winkelende publiek op zaterdagochtend moet dat welhaast een mooi evenement worden.”

 

 

Cookieinstellingen