Bijdrage voor 17 ontmoetingsplekken ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’

Dorpshuis 'De Oude School' te Eenrum
Dorpshuis 'De Oude School' te Eenrum
Foto: Archief HN

GRONINGEN – In de negende en laatste ronde van het Kansrijk Groningen programma Elk Dorp een Duurzaam Dak hebben zeventien Groningse ontmoetingsplekken een bijdrage toegekend gekregen. Ze gaan het gebruiken voor het toekomstbestendig maken van het gebouw.

Het gaat om zeventien ontmoetingscentra in de dorpen Wirdum, Roodeschool, Oosternieland, Zeerijp, Eenum, Middelstum, Uithuizermeeden, Westeremden, Onderdendam, Holwierde, Ezinge, Godlinze, Garrelsweer, Losdorp, Eenrum, Noordwolde en in de wijk Over de gracht-Scheepvaartbuurt in Delfzijl. Daarnaast hebben twee aangehouden aanvragen uit de vorige ronde een toekenning gekregen: het toekomstig dorpshuis in Warffum en het multifunctioneel centrum in Spijk. In totaal ontvangen de dorpen ruim € 840.000 voor hun plannen.

Het Op Roaldais-gebouw wordt ook het dorpshuis in Warffum

Leefbaar en vitaal dorp
Een ontmoetingsplek is essentieel voor een leefbaar en vitaal dorp. ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ is opgezet om dorpen in het Groninger gaswinningsgebied te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van ontmoetingsplekken. Dorpshuizen konden een bijdrage vragen voor onder meer bouwkundige aanpassingen, groot onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen.

Kansrijk Groningen
‘Elk dorp een duurzaam dak’ is onderdeel van het brede leefbaarheidsprogramma Kansrijk Groningen. Groninger Dorpen coördineert ‘Elk dorp een duurzaam dak’ in nauwe samenwerking met de gemeenten. Het programma wordt gefinancierd door het NAM Leefbaarheids– en Duurzaamheidsprogramma.

Cookieinstellingen