Leekster Eagles opnieuw maatje te groot voor Futsal Winsum

LEEK – Futsal Winsum heeft na twee overwinningen op rij weer eens verloren. Leekster Eagles was in eigen huis met 5-3 te sterk voor de ploeg van Marc Krüger.

In de openingsfase bleek al snel het kwaliteitsverschil. De ploeg van coach Martijn Alssema begon fel en aanvallend. Het was aan Reinder de Haan te danken dat de eerste kansen van de thuisploeg geen treffers opleverden. Na vier minuten was het alsnog raak. Oud-Winsumer Karim Layeb rondde bij de tweede paal af en schoot de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Zoals wel vaker kwam Futsal Winsum gaandeweg het duel beter in de wedstrijd. Doelman Erwin Mensink pareerde twee vrije ballen van Tim Hoff en Reinder Haaksema raakte de paal. De grootste kansen waren voor Stefan Bultena. Na een mooie aanval strandde Björn Schutter op doelman Mensink. Bultena kopte de rebound over. Even later was de spits al om de doelman heen maar mikte hij vervolgens naast. De thuisploeg bleef ook kansen creëren en kwam op 2-0. Toch viel hierna de aansluitingstreffer. Deshly Storm controleerde de bal goed en bereikte Tim Hoff bij de tweede paal. Hij schoot vallend binnen. Leekster Eagles bleef de ploeg met het meeste balbezit. Nadat Haaksema van de bal werd gelopen, ging het snel. Opnieuw scoorde de thuisploeg van dichtbij en konden de Noord-Groningers weer in de achtervolging.

Kansen kwamen er opnieuw, maar Winsum heeft moeite om heel effectief te zijn. De ploeg van Marc Krüger werd ook zeker niet geholpen door de matige arbitrage, want toen David Albert Villalta een keer eerder bij de bal was dan de sterk keepende Mensink en de topscorer werd neergelegd, volgde er geen fluitsignaal.

De 3-2 was van grote schoonheid. Michiel van Bolhuis bereikte Deshly Storm met een lange bal. Storm controleerde goed en vond met een diagonaal schot de lange hoek. Hierna had Storm ook meteen de mogelijkheid beide ploegen naast elkaar te zetten. Mensink kwam ver uit om de doorbrekende Storm te hinderen. Die koos vanaf de middenlijn voor een schot, waarbij de keeper omspelen een betere optie was geweest.

Na rust waren de Winsumers minder op dreef. Het leidde al snel tot een 4-2 achterstand. Stefan Bultena tikte de bal uiteindelijk in eigen doel nadat er matig verdedigd werd. Toch kreeg Winsum via Björn Schutter en David Albert Villalta nog grote kansen de aansluitingstreffer te maken. Bij één van de doelpogingen werd Albert Villalta gehinderd door een sliding van Stefan Brouwer. Dat leverde een vrije bal op die door Tim Hoff via een tegenstander en de lat over werd geschoten.

Een balovername vijf minuten voor tijd leidde de 5-2 in en daarmee was het duel beslist. Stefan Brouwer vond het nog nodig om ruim een minuut voor tijd totaal onnodig zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken. Winsum speelden in de slotfase met meevoetballende keeper en had daarnaast ook een veldspeler extra. Het leverde de 5-3 op van David Albert Villalta die een schot van Michiel van Bolhuis tot doelpunt promoveerde. De topscorer had vlak voor tijd nog bijna 5-4 gemaakt maar hij zag doelman Mensink redden.

Futsal Winsum speelde bij vlagen prima, maar zag de thuisploeg verdiend winnen. Komende zaterdag wacht het uitduel met LTC uit Assen.

Verslag: Kornelis Prins