‘Viespeuk’ zoekt op nare manier modellen

Foto: Aangeefster

BEDUM – Een verontruste moeder uit Bedum werd door haar dochter verteld over ‘rare’ berichten op het Instagramaccount. Account Modelscout212 vraagt meisjes via Instagram of ze model willen worden. Hij stuurt de meisjes het volgende bericht: “Hoi, ik zag je account en dacht dat jij wel een model kan worden. Het enigste wat je moet doen is een bikinifoto of gewoon je shirt omhoog dat ik je buik op foto heb.” 

Op het account Modelscout212 zijn foto’s van meedere meisjes uit Bedum te zien, waaronder óók van  de dochter van de bezorgde moeder. Zij schrijft aan de redactie: “Deze persoon stuurt ook persoonlijke berichten naar deze meisjes en vraagt om foto’s van deze meisjes en anders dreigt deze persoon met nare dingen te zeggen over deze meisjes tegen hun vriendinnen.”
De ‘viespeuk’ noemt zich op het account Jos van Haag van Modelbureau Van Haag. Inmiddels heeft de persoon alweer een nieuw account, Modelscout500.

De bezorgde moeder sluit af met: “Ouders wees alert en kijk op insta aub of er een foto van je kind bij staat. Graag delen.”
Cookieinstellingen