Inspiratiedag HaFaBra met prachtig slotakkoord

Foto: HogelandNieuws

WARFFUM – Zaterdag stond de kantine van Het Hogeland College in het teken van ‘Bloazen Bliksem!’, een inspiratiedag voor harmonie-, fanfareorkesten en brassbands (HaFaBra) in de provincie Groningen.

Met medewerking van de Provinciale Brassband Groningen (PBG) werden er vanaf  ’s morgens workshops gehouden. Ook mochten de vijf opleidingsorkesten van muziekverenigingen uit gemeente Het Hogeland voor elkaar optreden en elkaar bejureren. Daarna werd er gezamenlijk gerepeteerd voor het miniconcert later op de dag.

Bloazen Bliksem! is een initiatief van de Stichting Activiteiten Muziekbond Groningen-Drenthe in samenwerking met Muziekschool Hunsingo en VRIJDAG.

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, verzorgde tijdens de inspiratiedag een kennissessie voor iedereen die zich inzet voor HaFaBra in de breedste zin van het woord: bestuurders van verenigingen, (muziek)docenten, dirigenten, bestuurders, beleidsmakers, politici en culturele instellingen.

De kennissessie had ten doel om de kansen en mogelijkheden om de muziekverenigingen en het onderwijs te verbinden en te versterken te bespreken , zo liet Paula Mulder van VRIJDAG eerder al weten.

Tegen 16.00 uur was het dan zover. Inmiddels hadden familieleden en andere belangstellenden een plekje gevonden om het slotconcert van de jeugdige muzikanten en de PBG – drievoudig winnaar van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (2002, 2015 en 2018) – te beluisteren: het was het slotakkoord van een mooie en leerzame muziekdag.

Cookieinstellingen