Bereikbaarheid winkels en horecagelegenheden tijdens wielerronde

Foto: Archief HN

WINSUM – Van 10 tot en met 14 april wordt in Noord-Nederland de internationale wielertopper Healthy Ageing Tour gehouden. Op zaterdag 13 april wordt de vierde etappe verreden in Winsum en omgeving.

Om 10.00 uur starten de dames voor een individuele tijdrit bij de gaslocatie op Het Aanleg bij de Schouwerzijlsterweg. De finish van de laatste renster zal rond 12.20 uur op de Hoofdstraat O. zijn. Aansluitend aan de koers vindt de feestelijke huldiging van de winnaars plaats op het Boogplein.

Tijdelijke afzetting van wegen

De deelneemsters rijden via Schouwerzijl, Mensingeweer, Baflo terug via de parallelweg naar Winsum. Hier komen ze via de parallelweg van de provinciale weg Winsum binnen. Dan rijden ze via de Onderdendamsterweg naar de finish in de Hoofdstraat Obergum. De rensters starten om de minuut en worden voorafgegaan door een motor en gevolgd door een ploegleidersauto. Het parcours is verkeersvrij. Op iedere kruising staat een verkeersregelaar om dit in goede banen te leiden.

De winkels in Winsum Obergum blijven bereikbaar via de Onderdendamsterweg vanuit het oosten en de winkels in de Hoofdstraat zijn via de troitoirs bereikbaar. De winkels en horeca- gelegenheden op het Dorpsplein in de Hoofdstraat W. zijn goed bereikbaar.

Cookieinstellingen