Dagtocht langs Groninger Kerken voor leden van ’t NUT Hoogeland

Foto: Archief WinsumNieuws

WINSUM –  Op woensdag 4 juni vindt er voor leden van t NUT Hoogeland weer een dagtocht plaats, deze keer in het teken van Groninger kerken.

Na het grote succes vorig jaar met de boerderijentocht, heeft het bestuur besloten dit jaar weer een dagtocht voor de leden te organiseren. Er is dit jaar gekozen om 4 Groninger kerken te gaan bezoeken en wel in Winsum, Loppersum, Uithuizen en Eenrum.

Berend Raangs zal vertellen over de geschiedenis van de kerken en Dirk Molenaar over de orgels en hij zal ook op de orgels spelen. Zij zullen onze gidsen zijn op deze dagtocht. We starten om 9.30 uur in Winsum, de Torenkerk, Kerkstraat 14.

Om 10.30 uur vertrekken wij met de bus, die staat bij fam. Warringa, Kerkstraat 19, naar Loppersum. Eerst naar Gastvrij Brasserie Meer, voor koffie/thee met iets lekkers. Hierna lopen wij om ca. 11.45 uur naar de overkant, waar de Petrus-en Pauluskerk staat. Om 12.40 uur vertrekken we naar de Jacobuskerk in Uithuizen.

Om 13.50 uur zijn we inmiddels toe aan de uitgebreide lunch die gehouden zal worden in het Schathoes bij de Menkemaborg. In de maand juni staan de rozen in bloei zodat wij u graag in de gelegenheid stellen een wandeling in de tuin te maken (museumjaarkaart meenemen). Heeft u geen museumjaaarkaart, dan kunt u een los kaartje kopen.

Om 15.30 uur vertrek naar de voormalige Nederlands Hervormde kerk te Eenrum en om 16.45 uur gaan we naar de Theeschenkerij in Pieterburen. Hier gaan we afsluiten en wat napraten onder het genot van thee/koffie. Bij slecht weer wijken we eventueel uit naar het Groninger Landschap. De Theeschenkerij staat op een prachtige locatie met uitzicht op Domies Toen en de 15e eeuwse Petruskerk (niet in de excursie opgenomen). Volgens Inez, de eigenaresse van de Theeschenkerij, is de kerk open. Mocht er tijd over zijn en u wilt graag binnen kijken, dan kunt u dit op eigen gelegenheid doen. Om ongeveer 17.30 uur vertrek naar Winsum. Aankomst uiterlijk 18.00 uur.

Opgave van deelname (betalen is opgave) vanaf heden bij onze penningmeester Janneke Smid, door het overmaken van € 44,00 p.p op rekeningnummer NL 33 INGB 0001017344 van het NUT ’t Hoogeland onder vermelding “Kerkentocht” 2019, als ook naam deelnemer(s). Ook Nut-leden van andere departementen betalen de ledenprijs van € 44,00. Niet leden betalen € 49,00 p.p. (inclusief bus, lunch, koffie/thee/ gebak, entree twee Kerken)

Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Als er meer dan 45 aanmeldingen zijn gaan leden voor. Bij annulering kunt u zelf voor vervanging zorgen, lukt dit niet dan zal teruggave geld geschieden minus € 20,00.  Hoewel het nog ver weg lijkt, wacht niet te lang met betalen, om niet achter het net te vissen. Het staat u natuurlijk vrij in eigen kring deze brief door te sturen naar mensen die interesse hebben in kerkentochten. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ria Maring, tel: 0595 443282 of Vianney Henny, tel: 0613289797.

Het bestuur wenst u een plezierige dag toe!

Praktische informatie:

Datum: Dinsdag 4 juni 2019.
Start: 9.30 uur, Torenkerk, Kerkstraat 14 Winsum (auto kunt u gratis parkeren bij het station)

 

 

Reacties

Cookieinstellingen