EBG organiseert kenniscafé voor zzp’ers

Foto: EBG

HET HOGELAND – Op woensdag 22 mei organiseert Economic Board Groningen (EBG) het EBG Kenniscafé ‘Succesvol als zzp’er!’ EBG Kenniscafé is een informele bijeenkomst voor ondernemers in Noord- en Midden Groningen met wisselende thema’s, gericht op de behoefte van de ondernemer. Het vijfde EBG Kenniscafé staat helemaal in het teken van de zzp’er. Als zzp’er (ook wel freelancer genoemd) ben je zelfstandig ondernemer zonder personeel. Hoe kom je aan leuke opdrachten? En hoe zorg je ervoor dat je je zaak goed op orde hebt? Op 22 mei komen de meest voorkomende vragen waar zzp’ers tegenaan lopen komen aan bod.

Sprekers uit de regio

Tijdens deze middag vertellen drie zzp’ers over hun ervaringen in de praktijk. Tanja Bootsman vertelt over haar eenmanszaak Bootsman Events en waarom zij voor zichzelf is begonnen. Klaas Zegers van Ikonderneemhet vertelt over het hoe en waarom van netwerken en Mendel Bouman van Indietopia licht toe hoe hij als zzp’er uitgroeide tot een groter bedrijf met personeel. Vervolgens gaan de drie sprekers in gesprek met de zaal over wat je nodig hebt om je bedrijf sterker te maken.

Deep dive aan de kennistafels

Na het gezamenlijke gedeelte kunnen de deelnemers in twee rondes aanschuiven bij een van de vijf kennistafels en de diepte induiken over verschillende onderwerpen. Ze kunnen kiezen uit de thema’s Pitchen (André Jager, PitchToWork), Netwerken online/offline (Klaar Zegers, Ikonderneemhet.nl), Juridische zaken, regelgeving en verzekeringen (Gera van der Velde, Alfa Accountants en Adviseurs), Groei (Henriëtte Veenstra, Ikonderneemhet.nl) en Marketing (Jacko ter Voorde, Noorder Marketing). Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met collega zzp’ers.

Aanmelden: Het EBG Kenniscafé vindt plaats op woensdag 22 mei vanaf 15.00 uur in Herberg In de Valk in Middelstum. Ondernemers uit Noord- en Midden-Groningen kunnen zich gratis aanmelden voor EBG Kenniscafé, via www.ebgn.nl/zzp

Reacties

article
137804
HET HOGELAND – Op woensdag 22 mei organiseert Economic Board Groningen (EBG) het EBG Kenniscafé
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190515/ebg-organiseert-kenniscafe-voor-zzpers/
2019-05-15T13:16:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/15131404/EBG-Kennsicafe-maart-2.jpg
Nieuws