Poort brandweerkazerne kon niet open

Brandweerkazerne Baflo
Brandweerkazerne Baflo
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Het zal maar gebeuren. De brandweer moet uitrukken en de poort van de kazerne gaat niet open. Een stroomstoring. En vervolgens lukt het ook niet om die met de hand open te krijgen. Het gebeurde wel, op 7 mei.

Op op die zevende mei deed zich een explosie voor in het hoogspanningsstation bij Ranum, met als gevolg dat de stroom uitviel rond Winsum, ook in Baflo, aan de Laurentiusstraat, bij de brandweerkazerne. “Het korps kon niet uitrukken”, zei Jacob Cleveringa in de gemeenteraad, “Het is gelukkig goed afgelopen omdat ook het korps van Wehe-den Hoorn was opgeroepen,” voegde hij er aan toe. En hij wilde weten of het probleem inmiddels verholpen is en of zich dergelijke situaties ook bij andere kazernes in de gemeente Het Hogeland kunnen voordoen?

Burgemeester Henk Jan Bolding verklaarde: “We zijn hier uiteraard over geïnformeerd. Het was een toevallige samenloop van omstandigheden waar we lering uit hebben getrokken. Als het goed is kan dit niet meer gebeuren. De andere kazernes zijn allemaal gecontroleerd en in orde bevonden.”

Cookieinstellingen