Buitenkant gerestaureerde oude gymzaal Warffum opgeleverd

Een tussenact tijdens de opening.
Een tussenact tijdens de opening.
Foto: Berto Merx

WARFFUM – Wethouder Eltjo Dijkhuis, in functie als loco-burgemeester, vierde vrijdag de afronding van de eerste fase van de renovatie van de oude gymzaal van de Warffumer HBS, de voorganger van het Hogeland College. Het ging om de oplevering van de buitenkant van het gebouw.

De voormalige gymzaal, in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd in de Amsterdamse stijl, raakte in 1967 uit functie. De hal werd later gebruikt als opslagruimte door de organisatie van het Op Roakeldais-festival. Op het sportveld van de oude HBS rezen enkele gebouwen van Roakeldais. In 2003 werd de hal tot monument verklaard.

Met allerlei subsidies werd de restauratie van de buitenkant aangepakt. Het pand is grotendeels uit hout opgetrokken. Nu is de binnenkant aan de beurt en daar moet nog veel aan gebeuren. Het is de bedoeling dat de sporthal een vestzaktheater wordt voor allerlei activiteiten. Het maakt deel uit van het groter plan waarin de Rabo-zaal, onderdeel van het Roakeldaispand, dorpshuis wordt. In dit plan werken waar Stichting Woonhuismonument, Dorpsbelangen en Roakeldais samen.

Cookieinstellingen