Open Dag Voedseltuin Uithuizen

Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – De Voedseltuin is een initiatief van Stichting Eigen Kracht. De tuin in Uithuizen levert groente en andere tuinopbrengsten aan Voedselbank Het Hogeland.

Om dit het jaar rond te kunnen doen zijn er een tunnelkas en opslagruimte gecreëerd. Een aantal vrijwilligers is dagelijks bezig met verbouwen en eigenlijk alles wat er bij een tuin komt kijken. U kunt een rondleiding krijgen en zien hoe het werkt. Ook enthousiaste vrijwilligers kunnen e.e.a. vertellen.

Zaterdag 29 juni kunnen bezoekers van 10.00 tot 16.00 uur bij het achtererf van Bovenhuizen 6, gelegen tussen Uithuizen en ’t Lage van de Weg, geheel gratis kennismaken met dit maatschappelijke initiatief. Met diverse activiteiten wordt er een bijzondere belevenis van gemaakt. Een van de hoogtepunten is natuurlijk de Salsadansworkshop, die om 12.00 uur door Jan Nankman wordt verzorgd. Verder zijn er onder meer een levensechte doolhof, een wedstrijd “onkruid herkennen”, een proeverij “wildeplantensalades” en informatieve rondleidingen.

Organisator Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen laat weten dat aanmelden niet nodig is en adviseert bezoekers om laarzen mee te nemen voor een optimale voedseltuinervaring op de Groningse zeeklei. Wie meer hierover wil weten, kan contact opnemen met Kuno Binnendijk via [email protected] of via 06-44733345. Bij de rotonde in Uithuizen staan bordjes met wegwijzers.

 

Cookieinstellingen