Brandschone auto’s voor Julia’s rolstoelbus

UITHUIZERMEEDEN – Het was zaterdagmiddag drukker op het  Johan van Veenplein te Uithuizermeeden dan normaal op een druilerige dag. Een rij auto’s stond te wachten op een schoonmaakbeurt door de brandweerlieden van post Uithuizen.

De brandweerlieden wasten auto’s om geld te verzamelen voor (de ouders van) aan cerebrale parese lijdende Julia. De vader van Julia, Pascal Koolhof, is ook brandweerman en daarom was de schoonmaakactie, volgens ploegchef Jansen, niet meer dan normaal: “Brandweerlieden staan altijd voor elkaar klaar. Of het nu bij een brand, andere uitruk of privé is. Dat tekent de sfeer in onze groep, maar ook daarbuiten. Er zijn nu ook collega’s uit Middelstum en Loppersum, dat zegt meer dan genoeg. Er is door heel veel acties een elektrische rolstoel voor Julia gekomen, nu moet er nog een auto komen waar het meiske en de stoel in vervoerd kunnen worden.”
De automobilisten die onze verslaggever sprak waren allemaal vol lof over de actie van de brandweerlieden. “Ik ben hier speciaal gekomen voor het goede doel” zegt een mevrouw uit Uithuizermeeden. Ze voegt toe: “En ik geef ook iets extra’s.”
De actie bracht € 1.747,75 op en veel automobilisten reden met een keurig schoongemaakte auto tevreden het plein af.
Doneren
Wilt u ook doneren? Dat  kan via de website https://nl.dreamordonate.com/dromen/rolstoelbus-voor-julia/.
Mocht je meer willen weten over de acties, volg dan de Facebookpagina Help Julia de weg op.
Meer foto’s in de serie boven de tekst.
Cookieinstellingen