Opening expositie “Dichter bij het Wad”  

PIETERBUREN – Een licht briesje bracht zaterdagmorgen een kenmerkend zeeluchtje naar de Petruskerk te Pieterburen. Warme klanken van Erick Koster en vrienden galmden door het schitterende kerkje. Boswachter  van Staatsbosbeheer Jaap Kloosterhuis vertelde over het Wad. Aan de wanden van het kerkje hangen Wad- gedichten. Gedichten om van te genieten, gedichten die inspireren, gedichten die liefde voor het
Wad uitademen, gedichten die gedachten verwoorden, gedichten van Wadwicht Inge Zwerver uit Onderdendam.

 

Circa vijftig mensen woonden de opening van Inge’s expositie “Dichter bij het Wad” bij. ​De aanwezigen werden, namens het bestuur van de Petruskerk, verwelkomd door Karin van Hoorn. Karin maakte vorig jaar, tijdens de Tocht om de Noord, kennis met de gedichten van Inge Zwerver en stelde voor om de gedichten te exposeren in het kerkje, dat door het dorp Pieterburen en de Stichting Oud Groninger Kerken, in stand wordt gehouden.


Inge vertolkte haar rol als stralend middelpunt met verve, de verliefdheid op het Waddengebied werd in prachtige volzinnen verwoord en straalde van haar af. De door haar voorgedragen gedichten maken haar ‘missie’ ondubbelzinnig duidelijk; Inge wil Wad en mens met elkaar verbinden.

Kristel Rutgers, wethouder van de gemeente Het Hogeland had de eer om de expositie te openen. Kristel sprak openhartig en raakte Inge zichtbaar met haar mooie woorden en voorspelde Inge een mooie dichterscarrière.  Kristel eindigde haar toespraak met het gedicht ‘Dijk’:
Ik beklim 

mijn berg
de dijk 
En sta ik stil
beleef
en kijk
Ik proef het zout
en ruik het slik
En vind mijn
allerdiepste 
ik. 
De expositie “Dichter bij het Wad” duurt tot en met 25 augustus en is iedere dag van de week (gratis) te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.
Aan de expositie wordt ook een gedichtenwedstrijd verbonden. Informatie hierover is vanaf zaterdag 6 juli vinden in de Petruskerk en op www.wadwicht.nl.
Cookieinstellingen