Pluim voor banenmarkt Het Hogeland

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De tweede dag van de Banenmarkt Het Hogeland stond in het teken van ontmoeten. Werkgevers, (ander)- werkzoekenden, bemiddelingsbureaus en Werkplein Ability ontmoetten elkaar in een ongedwongen, zelfs gezellige sfeer.

Buiten het gebouw schonken de medewerkers van Werk op Maat heerlijke koffie en ook aan de sta-tafels kwamen leuke ontmoetingen tot stand.

Een kleine rondgang over de beurs leerde dat de ‘werkgevers’ tevreden waren over de opkomst en belangstelling.

– DIT-personeel, gespecialiseerd in het plaatsen van timmerlieden, installatiemonteurs, elektromonteurs, lassers en meer schreef op de markt vijf mensen in om verder mee te praten.

– Werk en vakmanschap, detacheerder en opleider in techniek is ook tevreden met de vijf cv’s die ze mochten ontvangen. Dat er zoveel vacatures zijn komt volgens de woordvoerder van deze coöperatie omdat veel mensen langer doorstuderen of pas op latere leeftijd in de techniek willen werken.

– Intermediair M-Ployee dat onder andere productiemedewerkers voor Heiploeg zoekt heeft ook geïnteresseerden mogen ontmoeten.

“Bij Heiploeg vinden de meeste mensen niet de baan voor de rest van je leven, maar het is een leuk bedrijf. Er wordt niet alleen maar ingepakt, we zoeken ook schoonmakers en veelzijdige medewerkers. Belangrijk is te vermelden dat alle talen welkom zijn.”

– Dat veel mensen denken aan een baan in de zorg blijkt in de stand van Zorgplein-Noord. De medewerker spreekt over een geslaagde banenmarkt en is zeer tevreden met de belangstelling ( rond de 20 goede gesprekken). Zorgplein-Noord is het regionale contactpunt van de Ik-zorgcampagne en helpt met het vinden van een passende baan in de zorg.

Raadslid voor GemeenteBelangen Het Hogeland Gerke Kersaan bracht een bezoek aan de banenmarkt. Kersaan: “Het was goed om te horen en te zien dat werkzoekenden de adviezen die er op woensdag waren gegeven tijdens de ontmoetingsdag in de praktijk brachten. Werkgevers waren waren onder de indruk van de wijze van presenteren en ingeleverde CV’s. De banenmarkt bleek zeer in trek, meer dan 100 werkzoekenden kwamen er op af. Zowel werkloze mensen als mensen die een andere baan zochten. Mij vielen de laagdrempeligheid, de ontspannen sfeer en de ruimte waar alles “kort om de hoek” was, op. Ook bij  de uitnodigingen was duidelijk op laagdrempeligheid ingezet. Geen ingewikkelde teksten maar tekeningen met korte, heldere teksten.

Coördinator Esther Pleizier gaf aan dat er voor het vervolgtraject nog een stevige inzet van werkgevers, jobcoaches en werkzoekenden gevraagd wordt, maar dat er met deze banenmarkt, voor meerdere werkzoekenden, een belangrijke stap naar werk is gezet, maakt de markt tot een succes en zal dit niet de laatste markt zijn.”

Reacties