Viskenij neemt afscheid van locatiemanager Klary

Jannie Nijlunsing (De Hoven) spreekt Klary toe
Jannie Nijlunsing (De Hoven) spreekt Klary toe
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Vrijdagmiddag nam zorgcentrum Viskenij en het dorp Baflo afscheid van locatiemanager Klary Schepel. Zij was het die – met personeel en vrijwilligers – ervoor heeft gezorgd dat het aangenaam wonen en werken is op Viskenij. De zorginstelling veranderde onder haar leiding in een ‘warm mensenhuis’, waar iedereen zich thuis moet voelen.

Voorafgaand aan de receptie – die om 16.00 uur gepland stond – had ze nog even speciaal een uurtje uitgetrokken voor de bewoners. Ze wilde niet dat die zouden verzuipen in de te verwachten drukte. Onder de koffie met gebak vertelde ze over haar vertrek. Tot slot vroeg ze de bewoners om elkaar te denken, voor elkaar te zorgen en te melden als ze ergens mee zitten. Nadat iedereen volmondig had ingestemd, was er eindelijk rust in het lichaam van de afscheid nemende locatiemanager.

De receptie werd druk bezocht. Vele bedankjes, bloemen en cadeautjes mocht Klary ontvangen. En er werd veel geknuffeld, waarbij soms een traan viel te bespeuren.

Klary is geliefd bij de bewoners. Niet raar. Ze heeft ze járen al haar liefde, zorg en aandacht gegeven. Maar ook aan haar collega’s. Het afscheid valt sommigen zwaar. Geluiden als “Ik zal heur goan missen” en “Het is zo’n laiverd” zijn te horen onder de oudjes in de zaal. Prachtige woorden van mensen die haar langere tijd hebben meegemaakt. Lieve woorden, woorden uit het hart, woorden die je niet onberoerd laten./AT

 

Cookieinstellingen