Leefbaarheidssubsidie voor gemeente Het Hogeland

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – De gemeente HetHogeland krijgt voor leefbaarheidsprojecten een subsidie van 4 ton van het Het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Dit programma is ingesteld om de economie en leefbaarheid in het aardbevingsgebied te versterken. Er is hiervoor een bedrag van in totaal bijna 4 miljoen beschikbaar voor nieuwe projecten. De gemeente Het Hogeland ontvangt vier ton voor leefbaarheidsprojecten. De gemeente kan hiermee kennis inhuren voor dorps- en wijkvernieuwing en plannen op het gebied van de energietransitie.

Er gaat verder 2,7 miljoen naar de zeven aardbevingsgemeenten voor emotionele en sociale steun aan inwoners die stress ondervinden van de bevingen. Het EPI-centrum krijgt 425.000 euro. In dit kenniscentrum werken de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en het Alfa-college samen aan opleidingen gericht op de gevolgen van de aardgaswinning. De stichting Oude Groninger Kerken krijgt 210.000 euro, bedoeld om de middeleeuwse kerk en toren in Garmerwolde een nieuwe bestemming te geven en te verduurzamen.

Cookieinstellingen