Waterschap zoekt oplossingen waterbeheer in Schouwerzijl

De Kromme Raken in Schouwerzijl
De Kromme Raken in Schouwerzijl
Foto: HogelandNieuws

SCHOUWERZIJL – Omwonenden van de Kromme Raken in Schouwerzijl worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst van het Waterschap Noorderzijlvest.

De komende maanden onderzoekt Noorderzijlvest hoe de aan- en afvoer van het water De Kromme Raken goed gereguleerd kan worden.

De bijeenkomst is interactief van aard: Noorderzijlvest wil graag het onderzoek toelichten, maar ook horen wat de wensen zijn van bewoners in dit gebied.

De toekomst vraagt om aanpassingen in het waterbeheer. Zeespiegelstijging en bodemdaling betekenen dat het water anders aan- en afgevoerd moet worden. Extreme weersituaties zoals heftige regenbuien, zware stormen en perioden van droogte hebben grotere schommelingen in het aanbod van water tot gevolg. Een van de maatregelen om het waterpeil in noordwest-Groningen goed te reguleren is dat in De Kromme Raken ter hoogte van Schouwerzijl een voorziening wordt aangebracht waarmee de doorstroming kan worden afgesloten.

Met de bijeenkomst wil Noorderzijlvest de bewoners van Schouwerzijl informeren over de voorbereidingen op het toekomstige waterbeheer rondom Schouwerzijl.

De bijeenkomst is komende donderdag 26 september van 20.00 tot 21.30 uur in het dorpshuis ‘t Zylhoes.

Cookieinstellingen