34e Huisdierenshow bij Terra Winsum

Huisdierenkeuring
Huisdierenkeuring
Foto: Terra Winsum

WINSUM – Woensdag 16 oktober is het geen gewone lesdag voor de leerlingen van Terra, maar mogen ze hun huisdier meenemen naar school en tentoonstellen aan het publiek.

Ook worden de dieren gekeurd door echte keurmeesters en kunnen leerlingen met hun hond meedoen aan een gehoorzaamheidsparcours, mogen ze met hun paard deelnemen aan een dressuurproef en/of springwedstrijd en kunnen ze hun behendigheid tonen op een minikraan. Maar ook de vele verzamelingen, miniaturen, konijnen, kippen, vogels, knaagdieren, katten, reptielen, bijzondere diersoorten en kamerplanten die de leerlingen tentoonstellen, zijn een kijkje waard! Aan het eind van de dag volgt de prijsuitreiking in de verschillende categorieën tijdens de 34e Huisdierenshow van Terra Winsum.

Markt en workshops

Naast de keuring en tentoonstelling is er een groene markt met verschillende informatiestands en zijn er allerlei workshops voor jong en oud, zoals Halloween pompoenen, bloemdecoraties, potloden maken en de ‘Smaak van de Bijbel’. In deze workshop maakt docent Langeraar samen met leerlingen gerechten uit de Bijbel. Ook is er een roofvogelpresentatie, een imker, mandenvlechter, Sikuverkooppunt en worden nog veel meer producten ter verkoop aangeboden. Farm Food staat er met een activiteit voor honden en informatie over hondenvoer. Model vliegclub Hogeland is aanwezig met een aantal model vliegtuigen om te laten zien wat zij allemaal doen en er is een groot levend ganzenbord. Kortom: een dag die je niet mag missen! Van 10.00 – 18.00 uur is iedereen welkom bij Terra Winsum aan de Onderdendamsterweg 43a.

De toegang is gratis.

 

 

Cookieinstellingen