Mevrouw Molenhuis 100 jaar

Wethouder De Visser en dochter Gré met haar jarige moeder
Wethouder De Visser en dochter Gré met haar jarige moeder
Foto: HogelandNieuws

BAFLO – De gemeente Het Hogeland heeft er een eeuwelinge bij. Vandaag – 16 oktober – tikte mevrouw Ebeltje Molenhuis-de Witt de magische grens van 100 jaar aan. In het bijzijn van vele familieleden werd de jarige door wethouder Mariette de Visser namens de gemeente gefeliciteerd. Het feestje werd opgevrolijkt met een draaiorgel uit Amsterdam.

Ebeltje de Witt werd op 16 oktober 1919 – als schippersdochter – geboren te Winsum. Het gezin verhuisde later naar Baflo. Daar woont mevrouw Molenhuis tot op de dag van vandaag.

In oorlogsjaren leerde ze haar man leren kennen en in oktober 1945 trouwde het stel. Uit het huwelijk zijn twee kinderen geboren. In 1946 zag dochter Gré het levenslicht, zoon Ulfert kwam twee jaar later ter wereld.

Met haar man – die werkzaam was bij de gemeente Baflo – leidde ze een actief leven in Baflo. Zelf was ze onder andere actief voor het Rode Kruis en ging ze vaak mee op de georganiseerde reisjes. Nadat haar man op 85-jarige leeftijd overleed heeft mevrouw Molenhuis zich altijd sterk in het leven opgesteld, ook nu nog. Ze woont nog steeds zelfstandig en heeft minimale hulp van Thuiszorg.

’n Gerustellende gedacht voor dochter Gré is dat haar moeder in een fijne sociale buurt woont. Dat werd op deze heuglijke dag bevestigd met het feit dat bij bijna alle huizen de vlag in stok hing.

Hobby’s van mevrouw Molenhuis waren (Hindeloop) schilderen, kaarten maken en borduren. Dit alles heeft ze tot op hoge leeftijd kunnen uitoefenen.

Mevrouw Molenhuis had naast haar twee kinderen 6 kleinkinderen, waarvan er twee – beide op 23-jarige leeftijd – zijn overleden. Ook heeft ze 5 achterkleinkinderen.

Cookieinstellingen