Briljanten huwelijk in Bedum

Foto: Egbert Euser

BEDUM – Dinsdag 15 oktober was 65 jaar geleden dat Marten van Veen (88) en Jantje Veenkamp (86) in Stedum in het huwelijk traden. Dit kon niet eerder, aangezien de heer Van Veen altijd had aangegeven niet voor z’n 23ste te willen trouwen. Het werd daarom één dag later.

De heer en mevrouw Van Veen hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een feest in Haulerwijk. Later zijn ze via via weer met elkaar in contact gekomen middels correspondentie, daarna volgden bezoekjes op zondag. Mevrouw woonde destijds in Stedum en meneer in De Wilp.

Na de lagere school en na het behalen van het diploma Algemene Ontwikkeling is de heer Van Veen aan het werk gegaan bij een boer in Limburg, als vrachtwagenchauffeur in de landbouw/veeteelt. De verkeringstijd had het toen zwaar. Van Veen was alleen met vakanties in het noorden.

Mevrouw is meteen na de lagere school – tot aan haar huwelijk – aan het werk gegaan bij ateliers en een wasserij.

Na het huwelijk – op het 15 oktober 1954 – is mevrouw Van Veen gestopt met werken en heeft altijd voor de kinderen – dochter Elske en zoon Johannes – gezorgd. De heer Van Veen kon na het huwelijk werk krijgen bij een boer in Garrelsweer, die ook een huis voor het jonge echtpaar ter beschikking stelde.

Via Klein Garnwerd, Wierumerschouw en Adorp – en allerlei werkgevers – is het echtpaar Van Veen drie jaar geleden in Bedum komen wonen.

Een grote hobby van het echtpaar was jarenlang de boot. Meer dan 30 jaar hebben ze een boot gehad, waarmee ze door heel Nederland vele tochten hebben gemaakt, vooral in de weekenden./AT

Cookieinstellingen