De eerste baisten zijn gearriveerd 

Foto: HogelandNieuws
WINSUM – Even voor half zeven werden als onderdeel van de Baistemaart 2019 de eerste minipaardjes gestald in de Hoofdstraat Obergum te Winsum.
Geen pretje voor de schattige beestjes om zo alleen in een miezerig regentje neergezet te worden, maar door het net aangevoerde stro staan de hoefjes tenminste even droog. Of ze het leuk vinden? Net uit bed te worden vervoerd in een klein aanhangwagentje om aan een kort touw aan een stang te staan? Het zal vast leuker worden als straks de kinderen langskomen en blij worden van de kleine paardjes.
Ook de eerste marktkooplui zijn inmiddels gearriveerd. De marktmeester helpt met het kiezen van de mooiste plaats, de kramen worden opgebouwd en de spullen uitgestald.
Baistemaart 2019 staat op het punt te beginnen. Burgers, boeren en buitenlui zullen bezit nemen van het centrum van Winsum.
Door de werkzaamheden aan de spoorwegovergangen aan de Trekweg naar Onderdendam en de Onderdendamsterweg is het centrum wat moeilijker te bereiken. Volg de borden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars dan komt het vast wel goed.

Reacties