“Nota begraafbeleid moet uitgesteld”

Foto: BEMBO Arts Inc.

Dorpsbelangenvereniging APB Bedum is niet te spreken over de gang van zaken rond de notitie over het begraafbeleid van wethouder Hermannus Blok. Henk van der Velde, voorzitter van APB Bedum laat in een persbericht weten dat de behandeling van de nota overmorgen zelfs moet worden uitgesteld.

“ Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering van Het Hogeland zullen de kaders voor het begraafbeleid worden vastgesteld. Blijkens de notitie was er met diverse partijen vooroverleg geweest, na analyseren van de bestaande situatie en de input van diverse organisaties, inwoners, begrafenisverenigingen en uitvaartondernemers. En ook de inwoners zouden via de dorpsbelangenverenigingen  benaderd zijn met een vragenlijst,” zo stelt hij.  “Tot onze spijt heeft de dorpsbelangenvereniging APB Bedum geen vragenlijst ontvangen. Ook geen verzoek om te reageren op de voorgestelde notitie. Dat is erg jammer. Daarmee geeft het voorstel niet de reactie weer uit Bedum,” aldus voorzitter Van der Velde. In een schrijven aan het College en de Gemeenteraad  pleit hij er dan ook voor om de bespreking uit te stellen zodat Bedum ook kan reageren.”

Van der Velde ageert tegen het feit dat de nota zou zijn samengesteld met belanghebbenden en betrokkenen. Dit zijn in het jargon van wethouder Blok “stakeholders”, een term uit de managementtheorie die circa 1995 even opkwam. De APB-voorman knipt ook een stukje uit een document waarin uitdrukkelijk staat aangegeven dat ook de plaatselijke dorpsbelangenclubs over de kerkhoven en het begraafbeleid moeten worden geraadpleegd. In de vorige gemeenteraad besprak men de nota van wethouder Blok die de op- en aanmerking verwerkt heeft in een nieuwe versie die woensdag in de raad op tafel zal liggen.

Wat zou koning Salomon voor woensdag de raad adviseren? In alle wijsheid voor een deel aannemen en voor een deel niet./BM

 

 

Cookieinstellingen