Minke & Lucia naar finale Fries Songfestival

Foto: Minke & Lucia

WINSUM – Het akoestische duo Minke & Lucia uit Winsum heeft met hun lied ‘Nachts’ een plaats in de finale van het Friese Songfestival Liet veroverd. Dit festival wordt sinds 1991 jaarlijks in Friesland georganiseerd. De finale vindt plaats op 15 november in Leeuwarden. De winnaar zal worden uitgezonden naar Liet International, het Europese songfestival voor minderheidstalen.

Eerder dit jaar won het duo de Singer Songwriter Contest van Friesland Pop. De jury was onder de indruk van het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormen en de thematiek van de Friestalige liedjes. Deze prestatie opende een flink aantal deuren voor de muzikantes.

Minke Soolsma is singer-songwriter; zij zingt en speelt gitaar. Sinds 10 jaar schrijft zij haar eigen liedjes. In Lucia Hebers heeft zij in 2012 haar muzikale partner gevonden. Lucia speelt basgitaar en zingt de tweede stem.

Met de finaleplaats in Liet hopen Minke & Lucia meer mensen kennis te laten maken met de Friestalige liedjes die door vakmensen omschreven worden als authentiek, muzikaal en harmonieus. De liedjes zijn op Spotify te beluisteren.

 

 

Cookieinstellingen