Sint aangekomen in Baflo, zielig Pietje weer blij

BAFLO – Zaterdagmiddag – tegen de klok van half twee – zagen vele kinderen, ouders en opa’s en oma’s Sinterklaas de haven van Baflo binnen varen. Daar werd de Goedheiligman welkom geheten door burgemeester Henk-Jan Bolding, om zich vervolgens met z’n Pieten onder de vele aanwezigen te begeven.

Burgemeester Bolding genoot zichtbaar

De rode draad van de intocht in Baflo betrof een zielig Pietje, die uit de muziekband was gezet: ze speelde vals, omdat ze al haar muzieknoten kwijt was.

De basisschoolkinderen hadden daarover een heel mooi lied ingestudeerd. Op de muziekwagen was het Pietje heel verdrietig, en daarom werden alle kinderen gevraagd om onderweg zakken te gaan verzamelen waar muzieknoten aan vast zaten. De zakken werden geladen op de mooie vrachtwagen, waar Sint op werd vervoerd naar de feestzaal van café-restaurant Beuving. Daar kwam ook postbode Gonny met allemaal pakjes, die Sinterklaas nog vanuit Spanje had laten bezorgen. In die pakjes zaten muzieknoten. De kinderen hebben vervolgens in een lange rij de pakjes naar binnen gebracht.

Sint op de vrachtwagen en kinderen bezig met de pakjes bij Beuving                       Foto’s: Marjolein Terpstra

Toen alle pakjes waren uitgepakt waren de verloren muzieknoten weer boven water. Toen het verdrietig Pietje dat zag kon ze weer spelen en mocht ze terug in de Pietenband. Eind goed al goed.

Daarna ging Sinterklaas met drie Pietjes naar de woonvorm in Baflo en bezocht uiteraard ook nog zorgcentrum Viskenij in de avond./AT

Sint en z’n Pieten                              Foto: Marjolein Terpstra

 

Cookieinstellingen