Alle bezwaren tegen de Kortsluiting in Winsum verworpen.

Foto: Archief HogelandNieuws

WINSUM – Het gemeentebestuur blijft bij het ontwerp van de Kortsluiting. De reacties op het ontwerp voor de wijziging van het bestemmingsplan zijn geen reden geweest om de ingezette koers voor de verbinding Onderdendamsterweg -Ranum te wijzigen. Volgende week woensdag staat het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.

Er waren tien zienswijzen – reacties – op het plan binnegekomen. Welgeteld 204 inwoners van Winsum, wonend in het gebied tussen de Schouwerzijlsterweg, de Ripperdaheerd  en de Bloemenbuurt – en zelfs uit de Wilhelminalaan in Baflo – lieten in de gezamenlijke reactie op het plan dat ter inzage heeft gelegen, weten dat de Kortsluiting rap en snel moet worden uitgevoerd.

De Fietsersbond afdeling Groningen had kritiek, de 31 bewoners van de Bloemenbuurt eveneens. De Belangengroep Kortsluiting Ja en de Belangengroep De Brake 2, de Winsumer Hockeyclub en afzonderlijke bewoners, ze reageerden en kregen ongelijk wat hun bezwaren betreft en als ze argumenten vóór het geplande tracé aanvoerden, de vaststelling dat zij het beleid ondersteunen. Wat ook geen reden is om het plan te wijzigen.

B. en W. vragen de gemeenteraad in te stemmen met het wijzigen van het bestemmingsplan. Daarna hebben belanghebbenden nog de gelegenheid om hun bezwaren aan de Raad van State voor te leggen, de hoogste bestuursrechtbank in Nederland. Deze Raad moet binnen zes maanden uitspraak doen.

Cookieinstellingen