Volgende stap centrumplannen Bedum

Foto:

BEDUM – Het college heeft ingestemd met een ontwerpovereenkomst met Warber Fonds Ontwikkel B.V. uit Drachten. Daarmee komt een volgende stap in de verdere ontwikkelingen van de centrumplannen voor Bedum dichterbij.

Het Drachtster bedrijf gaat een locatie aan De Vlijt in het dorp ontwikkelen. Er komen appartementen en winkelruimtes. Op de locatie staan nu het voormalige Groene Kruis- gebouw en het voormalige politiebureau. De locatie is eigendom van de gemeente. Voor de huidige gebruikers van de panden wordt naar alternatieven gezocht.

Warber Fonds Ontwikkel BV beschikt sinds 2018 over een vergunning voor de nieuwbouw. De grond wordt aan de ontwikkelaar verkocht. De nieuwbouw start waarschijnlijk in de zomer van 2020.

Het naastgelegen winkelcentrum ‘De Nieuwe Vlijt’, waar onder meer een groenteboer, een slijter en een slager zijn gevestigd, moet plaats maken voor een plein met parkeergelegenheid. Samen met de ondernemers daar wordt naar vervangende ruimte gezocht.

De centrumplannen voor Bedum beogen de leefbaarheid van het dorp te vergroten en het centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken. Onderdeel van de plannen is het ‘doortrekken’ van een park en een waterpartij aan de oostkant van Bederawalda richting het centrum. De doorstroming van het verkeer wordt verbeterd en er is aandacht voor voldoende parkeergelegenheid.

Cookieinstellingen