Gemeente steek vier ton in ontwikkeling woningbouw aan de Maarweg in Uithuizen

Foto: United Artists.

UITHUIZEN – De gemeente steekt bijna vier ton in de ontwikkeling van woningbouw op de locatie Maarweg 55 in Uithuizen. De gemeenteraad buigt zich komende woensdag over dit plan.

Het gaat om de aankoop van een leegstaand pand aan de Maarweg dat in het verleden is gebruikt voor huisvesting van verschillende groepen bewoners (onder andere verstandelijk gehandicapten en een kloostergemeenschap). Voor de herontwikkeling van de locatie Maarweg 55 in Uithuizen heeft de toenmalige gemeente Eemsmond in 2016 een ontwikkelovereenkomst met de Stichting Woongroep Marenland en de Stichting Uithuizer Woningbouw (SUW) gesloten.

De bedoeling is dat het huidige leegstand pand wordt gesloopt en dat hier circa 10 sociale grondgebonden woningen worden teruggebouwd. Door deze herontwikkeling wordt de leefbaarheid in de buurt vergroot en worden vervangende sociale huurwoningen gebouwd die op andere plekken in Uithuizen door herstructurering verdwijnen. De gemeente gaat het pand van Marenland kopen voor een half miljoen, gaat het gebouw slopen en verkoopt de bouwkavels vervolgens aan SUW. Het tekort van 390 duizend euro waar de gemeente mee blijft zitten wordt gedekt worden uit de bestemmingsreserve Woon- en leefbaarheidsplannen van voorheen gemeente Eemsmond (€ 300.000,-) en uit het Financieel Arrangement Eemsdelta (€ 90.000,-).

Cookieinstellingen