Uithuizer Wibrand Brontsema vrijdag in The Voice

Foto: FB Wibrand Brontsema

GRONINGEN – De in Uithuizen geboren en opgegroeide Wibrand Brontsema is vrijdag te zien én te horen tijdens de blind auditions van The Voice Of Holland. Een kinderdroom komt uit voor de 23-jarige jongerenwerker, die sinds 4 jaar in Groningen woont.

Wibrand: “Als kleine jongen keek ik veel naar talentenjachten. Toen ik voor het eerst The Voice of Holland zag wilde ik heel stiekem daar ook wel staan. Dat leek alleen een onhaalbaar iets. Ik zong af en toe voor mijn allergrootste fan………..de douchekop. Verder deed ik er niks mee.”

Hij vervolgd: “Toen ik op mezelf ging wonen ben ik eigenlijk serieus met muziek bezig gegaan. Ik zeg wel ‘serieus’ maar dat viel wel mee. Ik begon ongeveer drie jaar geleden met een cover. Ik had mijn telefoon neergezet en mijn gitaar gepakt. Toen het liedje klaar was zette ik het op Instagram. Vanaf dat moment is het muzikale balletje gaan rollen. Ik werd steeds fanatieker in het posten van covers. De reacties waren zeer positief, dus bleef ik doorgaan. Ik ging later in de coverband ‘ECHT TOF!’ en zo deed ik podiumervaring op.”

“Maart van dit jaar was het moment dat ik serieus met The Voice of Holland bezig ging. Toen ik dit aan mijn ouders vertelde reageerde mijn moeder lachend met: “Als jij de blind auditions haalt, eet ik mijn schoen op!” En nu is het dan eindelijk zo ver, mijn doel is behaald”, aldus een trotse Wibrand Brontsema, die er ontzettend veel zin heeft.

De stiekeme droom die hij als klein kind had is aanstaande: hij doet mee aan het jubileumseizoen van “The Voice of Holland 2019/2020” Zullen de stoelen draaien? Je ziet het vrijdag aanstaande, om 20:30 uur op RTL4.

Stemmen

En let op: ook jij thuis kunt in “The Voice of Holland app” je stoel voor mij laten draaien. Als je dat doet bestaat de kans dat ik de zaterdag bij Radio 538 mijn blind audition nogmaals ten gehore mag brengen.

Cookieinstellingen