Getuigen gezocht van mishandeling na aanrijding

Foto: politie.nl

ONDERDENDAM – Een 61- jarige inwoonster van Winsum is donderdagmiddag op de Winsumerweg, nabij Onderdendam, mishandeld door een agressieve automobilist. Na de mishandeling is de automobilist in zijn auto gestapt en met hoge snelheid weggereden. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Deze verzoekt getuigen van het voorval zich te melden. Misschien dat iemand weet waar de verdachte verblijft. Signalement onderaan dit artikel.

De Winsumse reed donderdagmiddag tussen 12.15 en 12.45 uur over de Winsumerweg uit de richting van Onderdendam in de richting van Winsum toen haar uit de richting van Winsum een zwarte sedan met hoge snelheid tegemoet reed. Bij het passeren hoorde de vrouw een harde klap en zag dat haar spiegel naar binnen geklapt stond. De vrouw zocht een plaats om veilig te stoppen en zag in haar achteruitkijkspiegel de zwarte auto met hoge snelheid achter haar aanrijden. De auto haalde haar in en ging voor haar rijden. Plotseling remde de auto hard. De vrouw dacht dat de bestuurder een botsing wilde forceren en schrok enorm. De schrik werd nog erger toen er twee mensen uit de auto stapten, een man en een vrouw. De man gedroeg zich direct agressief en schreeuwde in gebrekkig Nederlands naar de vrouw. Voor de Winsumse er erg in had kreeg ze door de geopende autoruit een harde vuistslag in haar gezicht. De vrouw raakte door deze stomp gewond aan haar gezicht en raakte haar bril kwijt. De vrouwelijke passagier van de zwarte auto riep naar de agressieve man en trok hem weg. Ze praatte Duits tegen de man. Het duo stapte in de auto en reed met hoge snelheid weg in de richting van Bedum.

Het slachtoffer kreeg hulp van een voorbijgangster en is nog steeds zeer aangedaan door het gebeurde.

Signalement van de man:

– circa 1.74

– ruig uiterlijk

– krullend donkerblond haar

– bldank

– eind twintig

– spreekt gebrekkig Nederlands

 

Signalement van de vrouw:

– circa 1.72

– donkere jas

– rode rok, daaronder maillot en laarzen

– donker, stijl haar tot iets over de schouders

 

Signalement auto:

– zwarte, lange sedan

– van voor tot achteren beletterd met websiteteksten

– belettering vooral wit

– aan de zijkant een goudkleurige tekst

– witte vlekken over de hele auto

– bijzondere, uitstekende achterlichten

 

Iets gezien? Neem contact op met de politie 0900 8844. Een berichtje aan de redactie mag ook [email protected] of via Whatsapp 06 50231841

Cookieinstellingen