Activiteiten voorleesdagen in bibliotheken

Foto: Petr Horáček

HET HOGELAND  – Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. In deze week worden in de bibliotheken van Het Hogeland een reeks activiteiten georganiseerd.

De Nationale Voorleesdagen 2020 staan in het teken van ‘Moppereend’. Deze creatie van schrijver Joyce Dunbar en illustrator Petr Horáček is verkozen tot Prentenboek van het jaar. Kinderen die gratis lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen, krijgen een voorleesknuffeltje in de vorm van Moppereend cadeau.

In de bibliotheek van Uithuizermeeden zijn doorlopende knutselactiviteiten naar aanleiding van het boek ‘Moppereend’ tijdens de openingstijden van de bibliotheek van 22 januari tot 1 februari. Toegang gratis.

In Uithuizen is er een theatervoorstelling naar aanleiding van het boek ‘Moppereend’ door Pie en Raatje. Toegang gratis. Donderdag 23 januari 10.45 – 11.30 uur.

In de bieb in Warffum: Maak je eigen regenmaker. Toegang gratis. Woensdag 29 januari 15.00 – 17.00 uur.

Hans de Troubadour geeft in de “bieb” van Winsum een interactieve voorstelling met muziek en dans naar aanleiding van het boek ‘Moppereend’. Toegang gratis. Donderdag 30 januari 10.00 – 10.45 uur.

In de bibliotheek in Bedum: theatervoorstelling naar aanleiding van het boek ‘Moppereend’ door Pie en Raatje. Toegang gratis. Vrijdag 31 januari 9.00 – 9.45 uur.

Pie en Raatje geven dezelfde voorstelling in de bibliotheek in Leens op woensdag 11 maart 14.30 – 15.15 uur.

Cookieinstellingen