Deelnemers Trekvaart Route Boterdiep gezocht

Foto: Organisatie Trekvaart

WARFFUM – Het Boterdiep op het Hogeland, de aloude trekvaart en directe omgeving krijgen een toeristische impuls. Op initiatief van Camp Zuiderhorn (Warffum) en Camping Maarlandhoeve (Uithuizen) wordt de ‘Trekvaart Route Boterdiep’ ontwikkeld. De initiatiefnemers zoeken organisatuies en ondernemenrs die zich bij de route willen aansluiten.

“Een route waarbij bezoekers worden uitgedaagd om de vroegere trekvaart zo actief én interactief mogelijk te beleven. Hierbij komen vooral verhalen uit het verleden, maar ook het hedendaagse leven en bedrijvigheid aan bod. De route, die loopt van Uithuizen, Kantens, Middelstum via Onderdendam naar Warffum of vice versa, kan varend, fietsend of wandelend worden afgelegd,” aldus de initiatiefnemers.

Ondernemers en organisaties die actief zijn nabij de route worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Gedacht wordt aan horeca, fiets-/bootverhuur, overnachtingen, bezienswaardigheden, ambacht/kunst locaties en alle andere zaken die voor bezoekers interessant kunnen zijn. Met een aantal ondernemers/organisaties zijn er inmiddels contacten, wie zich ook wil aansluiten is hierbij van harte uitgenodigd.

In de vaar-, fiets- en wandelroutes staat de historie van de trekvaart centraal. Vanaf 1663 begon in de provincie Groningen de trekschuit zijn dienst tussen Warffum-Groningen en Uithuizen-Groningen. Het reizen per trekschuit werd in de 17e en 18e eeuw steeds populairder. De trekschuit voer gemiddeld 7 kilometer per uur, passagiers brachten dus heel wat uren op de snikke door. Verhalen in deze sfeer geven de route een uniek karakter.

De verwachting is dat bezoekers de Trekvaart Route Boterdiep in de tweede helft van 2020 kunnen varen, fietsen en/of wandelen en dat daarbij alle zintuigen geprikkeld gaan worden. De website is al online; ondernemers en aanbieders die willen meedoen worden uitgenodigd zich aan te melden via www.trekvaartrouteboterdiep.nl

 

Cookieinstellingen