SamenLoop voor Hoop Hogeland: beleven, meeleven en doorleven

De commissieleden van SamenLoop voor Hoop Hogeland
De commissieleden van SamenLoop voor Hoop Hogeland
Foto: SvH-H

WINSUM – Op het Geert Reinderssportpark zal op vrijdag 19 juni – klokslag 18.00 uur – het startschot worden gegeven voor de SamenLoop voor Hoop Hogeland. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen in estafettevorm. Teamleden wisselen elkaar daarbij af op het afgezet parcours op het nieuwe sportpark in Winsum. Dat doen ze 24 uur lang als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Elk team doet ludieke acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Daarnaast zorgen een indrukwekkende kaarsenceremonie en (muzikale) activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.

Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

De ‘Loop’ in Winsum is één van de veertig ‘SamenLopen’ die dit jaar in Nederland worden gehouden en is de enige in de provincie Groningen. Naast de opbrengst voor de KWF Kankerbestrijding, gaat er ook een gedeelte naar lokale projecten in de gemeente Het Hogeland, waar kanker centraal staat.

Voorbereiding

Ongeveer een jaar geleden werd Jan Joost Flim – toenmalig voorzitter van vv Winsum – benaderd door een vertegenwoordiger van de KWF Kankerfonds met de vraag of er misschien vanuit de club een SamenLoop voor Hoop te organiseren was. Flim legde het binnen de vereniging neer en er werd al snel een info-avond geregeld. Enthousiasme onder de aanwezigen zorgde ervoor dat het traject in werking werd gezet.

De schouders gingen eronder en in de volgende maanden werd er al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Diverse commissies werden gevormd, die allen een gedeelte voor hun rekening zullen gaan nemen.

Drukte op 29 januari 2020 tijdens de ‘kick-off’

Op 29 januari volgde de ‘kick-off’ in een afgeladen kantine van de voetbalvereniging. Het was een gevarieerd programma, met gastsprekers en informatie vanuit de organisatie. Daarnaast was er tijd voor het stellen van vragen en het ontmoeten van elkaar. Ook werd de ’tactiek van aanpak’ en op touw gezette acties besproken. Daarnaast zongen Jolanda Ensink en Nienke van der Veen het Samenloop-lied.

Zo waren/zijn vrijwilligers te zien bij de plaatselijke ondernemers om het evenement te promoten en zijn er acties mét de ondernemers geweest, waaronder een vetbollenactie en statiegeldbonnenactie. Ook rond Valentijnsdag was men actief en zullen in de komende weken o.a. nog paaseitjes worden verkocht en een grote verloting worden georganiseerd.

De organisatie laat weten zeer verheugd te zijn met de vrijgevigheid van de ondernemers, die door teamsponsoring of op een ander wijze hun bijdrage leveren aan het evenement

De commissies komen in aanloop naar 19-20 juni nog aan het woord over hun werkzaamheden en wat u kunt verwachten tijdens de SamenLoop voor Hoop.

Tussenstand deelname: Inmiddels – d.d. 20 februari 2020 – hebben zich 43 teams (536 deelnemers) aangemeld.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

 

 

Cookieinstellingen