Rooie Rinus & Pé Daalemmer vervangen Erwin de Vries op ‘SCHRIKKELFEST’

Foto: Arend Jan Zwarteveen Fotografie

BAFLO – Niemand minder dan Rooie Rinus en Pé Daalemmer staan zaterdag 29 februari op het podium tijdens het ‘Schrikkelfest’ in zaal Concorde in Baflo. Pé en Rinus vervangen Erwin de Vries, die ziek in bed ligt. 

“Nadat Erwin gisteren liet weten dat hij wegens ziekte (“Gain coronavirus”/EdV) niet naar Baflo kon komen, hebben we met dank aan ons netwerk bliksemsnel kunnen schakelen. Met Pé & Rinus hebben we, denk ik, een verSCHRIKKELijk goed alternatief”, zo laat Peter Buurma namens de organisatie op vrijdagochtend weten.

Pé & Rinus, een begrip in Grunnen

Veertig jaar geleden (31 januari 1980) traden Peter de Haan (Pé) en Frank den Hollander (Rinus) voor het eerst samen op tijdens een songfestival van studentenvereniging Albertus Magnus. Ze zongen Appelscha/Geziena, twee liedjes die samengevoegd werden tot één en wonnen de eerste prijs. Kort daarop begonnen ze met straatoptredens. Ze gebruikten hiervoor het brede deel van de Heerestraat in Groningen, voor de Hema. Door de grote aanloop liep de straat vaak geheel dicht.

Vele ‘hits’ waaronder Plattelandsvrouwen, Hoornseplas, Baukelien, Z-Side, Carnaval in’t noorden, Alcohol, Jelle en Hee doe! volgden en zeg nou zelf, wie kent ze niet ?

Eind 1984 gaven ze een afscheidsconcert in de Stadsschouwburg. In 1994 gaven ze nog twee concerten in de Groninger Evenementenhal, P&R Tien Jaar Uit Elkaar. Het vijfentwintigjarig artiestenjubileum van De Haan en Den Hollander werd gevierd met een korte tournee in september en oktober 2005. De beide slotconcerten in MartiniPlaza werden door tweemaal vierduizend bezoekers bezocht.

Ze – Peter de Haan (Pé) en Frank den Hollander (Rinus) stonden natuurlijk ook met Alina Kiers bekend als de Bende van Baflo Bill………..… hoe fantastisch is het dan dat deze act na jaren – ze traden in de jaren ’80 en ’90 vier keer op in jeugdsoos Eagle + boerderij en Concordia – weer naar Baflo komt?

Pé & Rinus staan gepland rond kwart voor acht, dus kom op tijd om dit memorabele feestje mee te beleven. Na fantastische optredens op Zwarte Cross (Lichtenvoorde) en Oerol (Terschelling), vierden ze onlangs hun 40-jarig jubileum en zullen ze in 2020 te zien en te horen zijn in diverse theaters en op festivals. Maar eerst dus morgen – zaterdag 29 februari – in Poppodium Concorde ien Bavvelt.

Cookieinstellingen