Coronacijfers: iets minder doden, iets meer opnames

Foto: RIVM

GRONINGEN – Het aantal officieel gerapporteerde doden door het coronavirus steeg vandaag met 63. Dat zijn er iets minder dan gisteren, toen er 71 doden werden gemeld. In totaal zijn er in Nederland nu 5.422 mensen overleden van wie bekend is dat dit verband houdt met covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt.

Om te kunnen beoordelen of de verspreiding van corona in Nederland aan het afnemen is, kijkt het RIVM vooral naar de nieuwe ziekenhuisopnames. Vandaag zijn 58 nieuwe opnames gemeld, iets meer dan de afgelopen drie dagen. Gisteren lagen er nog 1.753 coronapatiënten in het ziekenhuis, van de ruim 11.000 mensen die in de loop van de crisis opgenomen zijn geweest.

Het RIVM telt daarbij alleen nog de opnames mee van mensen die vanwege ernstige covid-klachten in het ziekenhuis terechtkomen, en niet van patiënten die om een andere reden worden opgenomen en van wie bij een test vervolgens blijkt dat ze ook covid hebben. Dat laatste gebeurt sinds 1 mei steeds vaker, omdat de ziekenhuizen steeds meer ruimte krijgen voor de overige zorg en ook steeds vaker testen, zo laat de NOS weten.

Tot nu toe zijn er 42.382 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In de gemeente Het Hogeland (14,6 geregistreerden per 100.000 inwoners) en de aangrenzende gemeenten Delfzijl (24,3), Westerkwartier (22,1) en Loppersum (0) bleven de cijfers wederom ongewijzigd.

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen