Burgemeester bezoekt ‘diamanten’ Herre en Deliaantje

Burgemeester Bolding feliciteert het echtpaar.
Burgemeester Bolding feliciteert het echtpaar.
Foto: Berto Merx

ADORP – Vandaag – maandag 11 mei – is het precies 60 jaar geleden dat Herre IJkema en Deliaantje  Bouma in Sneek elkaar het ja-woord gaven. Alle reden voor burgemeester Henk Jan Bolding om het diamanten echtpaar te feliciteren. 

Het echtpaar IJkema-Bouma, is afkomstig uit Gaastmeer, gemeente Súdwest-Fryslân. Herre werkte op jonge leeftijd als boer en veehandelaar. Via dit werk kwam hij vaak op de boerderij van de ouders van Deliaantje. Haar vader was eveneens boer en veehandelaar. Toen Herre daar het mooie boerenmeisje zag, heeft hij er gelijk alles aan gedaan om haar aandacht te krijgen. En met succes, want ze gingen uiteindelijk samen naar het gemeentehuis.

Nadat ze getrouwd waren zijn ze naar Adorp verhuisd waar genoeg ruimte was om hun boerenbedrijf op te bouwen. Tot op de dag van vandaag zijn ze actief binnen het familiebedrijf, dat inmiddels voortgezet wordt door de jonge generatie, maar nog altijd is gevestigd in Adorp. Het warme en hechte gezin bestaat uit 6 kinderen en 20 kleinkinderen.

Cookieinstellingen