Website Winsumer Routes gelanceerd

Foto: OVW

WINSUM – Woensdagmiddag heeft wethouder Kristel Rutgers het startsein gegeven voor de lancering van de website winsumerroutes.nl. Met deze website wil OVW – Ondernemersvereniging Winsum – graag meer toeristen en recreanten naar Winsum trekken om te genieten van de enorme ongekende cultuurhistorische schatten en landschappelijke rijkdom van Winsum en de omliggende regio. Maar ook voor de eigen inwoners is dit een mooie gelegenheid om de eigen omgeving intensief te verkennen.

Voor de wandelaar zijn er 15 wandelingen variërend van 3 – 21 km, voor de fietsers zijn er 17 fietsroutes variërend van 21 tot 65 km en daarnaast vindt u hier 7 kanoroutes variërend van 2 tot 23 km.

Naast brede cultuurhistorische en landschappelijke routes zijn er ook diverse thema wandel- en fietsroutes. Wat te denken van de kunst- en architectuurwandeling in Winsum met een route langs alle 13 kunstwerken en de meest belangwekkende architectonische panden in Winsum. Maar er zijn ook 4 fietsroutes met als thema Kerken en Kloosters. Andere thema’s zijn de borgen, wierden, Joods verleden, de kust en de oude rivier de Hunze. Ook is er een fietsroute naar de stad met alle hoogtepunten van Groningen.

Alle routes hebben een:

* tekstuele omschrijving,

* een kaart

* een informatiebestand met uitgebreide achtergrondinformatie. Alles is gratis te downloaden.

* Voor de liefhebbers zijn de routes ook beschikbaar in de beste gratis Outdoor App Viewranger

* Ook zijn de routes als GPX bestand te downloaden voor wie zijn eigen navigatie App of toestel wil gebruiken.

Alle routes gaan op het eind langs de terrassen en eet- en drinkgelegenheden van Winsum voor de hongerige en dorstige wandelaar, fietser of kanoër.

Alle horeca, verblijfsaccommodatie en levensmiddelen winkels staan ook vermeld op de website zowel als locatiemarkering op de kaart van Winsum als type bedrijf met naam adres en link naar uw website voor zover van toepassing.

Cookieinstellingen