Vijfde zonnedak voor Duurzaam Bedum

ODN Oil aan de Groningerweg in Bedum
ODN Oil aan de Groningerweg in Bedum
Foto: Duurzaam Bedum

BEDUM – Duurzaam Bedum opent komende vrijdag officieel haar vijfde zonnedak. Net als Knol Dakbedekking en Renovatie, Vaatstra B.V. en Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa B.V., stelt ook Jacob Hamersma, eigenaar van ODN Oil B.V., zijn dak belangeloos beschikbaar voor zonnepanelen. Fantastisch, vindt Gert-Jan Hageman, voorzitter van Duurzaam Bedum. “Met dit nieuwe dak kunnen we ongeveer vijfentwintig nieuwe leden voorzien van in Bedum opgewekte, duurzame energie.”

ODN Oil B.V. levert olieproducten aan bedrijven in de landbouw-, loonbedrijven-, aannemerij-, en transport- en industriesector. Sinds 1995 zit eigenaar Jacob Hamersma met zijn bedrijf aan de Groningerweg in Bedum en later ook aan de Verbindingsweg op het industrieterrein van Bedum. In 2016 verkocht Hamersma alle 32 tankstations die hij met ODN in zijn bezit had aan AVIA en ging hij verder in de oliehandel. Hamersma vindt het mooi iets voor de gemeenschap terug te kunnen doen door Duurzaam Bedum zijn dak te laten gebruiken. “Als ik mijn medemens een beetje kan helpen dan doe ik dat.”

Leden van Duurzaam Bedum helpen hun omgeving te verduurzamen en besparen tegelijkertijd geld door gebruik te maken van duurzame energie. Gert-Jan Hageman: “De energie die wij opwekken is lokaal en duurzaam: daar hoef je geen energiebelasting over te betalen. Leden hoeven bovendien niets te investeren en hebben geen kosten vooraf. Je begint direct de eerste maand met besparen. Voor een gezin van vier personen kan dit oplopen tot zo’n driehonderd euro per jaar”.

Ook huurders en ondernemers kunnen lid worden van Duurzaam Bedum. Zonnepanelen hoeven immers niet op het eigen dak geplaatst te worden: ze liggen al op de daken van de vier Bedumer ondernemers die hun daken tot nu toe beschikbaar hebben gesteld. De initiatiefnemers van Duurzaam Bedum – allemaal vrijwilligers – hopen dat steeds meer ondernemers hun daken beschikbaar zullen stellen zodat ze hun droom, een energieneutraal Bedum, kunnen waarmaken.

Lid worden

Mensen die lid willen worden van Duurzaam Bedum kunnen een inschrijfformulier downloaden op www.duurzaambedum.nl. Meer informatie is te verkrijgen via [email protected].

 

 

 

Cookieinstellingen