Fokkens Warffum vandaag geopend na de verhuizing

Foto: HogelandNieuws

WARFFUM – Een weergaloze verbetering van het bedrijf, dat is de verhuizing van Fokkens van de Oosterstraat naar het pand aan de Juffer Marthastraat, de voormalige garage van autobedrijf Bakker in Warffum.

In 1999 namen Derk en Karin Romp het bedrijf van Fokkens over. Hij werkte bij Fokkens. De fouragehandel groeide tot een zaak voor diervoeder, tuinmateriaal en paardensport. Het werd te krap en de gelegenheid deed zich voor om aan de Juffer Marthastraat een ideale plek te krijgen: met ruime parkeerplaats, ruimte om de handel goed te kunnen etaleren, een autowasstraat en de benzinepomp van Avia als klantentrekker. En de ruimte naast de wasstraat als drive-in voor diervoeder.

De exploitatie van het tankstation blijft in handen van Avia. Maar, er is een tankshop aan toegevoegd, op de plaats waar voorheen bij garage Bakker de receptie zat.  Vanaf half negen in de ochtend kan men in Warffum voortaan koffie kopen. Wat ook gebleven is, is de persoonlijke gedrevenheid van de eigenaren. Derk is paardenman in zijn hart. Karin geniet faam als bakker, van brood en andere producten. Vandaar dat de zaak ook een assortiment aan brood-en bakproducten voert.

Vandaag is de zaak op de nieuwe locatie geopend. Gabriëlle Arkema werkt al 16 jaar bij het bedrijf. “Ik ben er als stagiaire begonnen en blijven plakken. Ja, ik ben een paardenmeisje en ik kan hier mijn hart wel ophalen.” De verhuisoperatie was spannend. Gabrielle: “De zaak in de schuur had ook een eigen charme, een wat oude uitstraling en laagdrempeligheid. De tankshop erbij is wel even wennen. De honden- en kattenafdeling is véél groter geworden.”

 

Wat is hét ding waar je je de vorige locatie van zult herinneren. Derk: “Er kwam een keer iemand door de grote poort naar binnen rijden, tot aan de kassa, die klant wilde bestellen en afrekenen….. Nou ja, die klant had de schuur als een drive-in opgevat.”

Waar staat het bedrijf over vijf jaar? Derk: “Ik ben niet zo van de grote visie. Deze locatie was een stip aan de horizon. Over vijf jaar willen we dat we plezierige in de onderneming hebben en dat de klanten de service-gerichtheid voelen.”

Aan de Oosterstraat staat een container, met uitruim afval, te wachten. Aan het begin van de inrit staan nog twee sierzuilen. De laatste herinnering aan Fokkens op die plek.

Berto

Cookieinstellingen