Garnalenvissers op zoek naar vermist meisje Ameland

Viskotters onderweg
Viskotters onderweg
Foto: HoegelandNieuws/HK

LAUWERSOOG – Zo’n 20 Groningse en Frieze garnalenvissers zijn maandagochtend in alle vroegte op zoek gegaan naar het 14-jarige Duitse meisje dat zaterdagavond vermist raakte in de zee bij Ameland.

De zoektocht is een gezamenlijk initiatief van Groningse en Friese garnalenvissers. Johan Rispens, garnalenvisser uit Zoutkamp, legt uit hoe de zoektocht in z’n werk zal gaan. “De vissers gaan om 05.00 uur verzamelen bij het Westgat en gaan daar met twintig kotters in lijn liggen. Veertig netten worden aaneengesloten, om zo effectief mogelijk over een afstand van 300 meter te zoeken.”

 

Viskotters (lichtblauw) vanochtend boven Ameland

Het 14-jarige Duitse meisje was met haar vader, moeder en zusje op vakantie op Ameland. Toen ze zaterdagavond vanuit de zee de zonsondergang bekeken kwamen ze in de problemen. De vader en het zusje, maar omdat ze het meisje niet meer zagen werd er rond 22.30 uur alarm geslagen. Een grootscheepse zoekoperatie leverde niet het gewenste resultaat op.

Burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland liet weten dat, gelet op de stroming en het koude zeewater,  de kans dat het meisje levend gevonden wordt niet groot is.

Cookieinstellingen