Ron Hagen nieuwe directeur Noordgastransport Uithuizen

Ron Hagen en Kees van Braak (r) op het terrein van Noordgastransport.
Ron Hagen en Kees van Braak (r) op het terrein van Noordgastransport.
Foto: Noordgastransport

UITHUIZEN – Ron Hagen volgt Kees van Braak op als directeur van Noordgastransport. Om een goede overgang te waarborgen, blijft Van Braak nog een jaar aan als adviseur.

Noordgastransport is eigenaar van circa 500 kilometer pijpleidinginfrastructuur op de Noordzee en een bewerkingsstation in Uithuizen. Kees van Braak stond dertig jaar aan het roer van deze organisatie.

Ron Hagen (1966), zijn opvolger per 1 september, begon zijn carrière bij Elf Petroland. Hij werkte daarna bij bij Shell en Oranje-Nassau Energie en is sinds februari 2019 als business development manager werkzaam bij Neptune Energy.

“Noordgastransport heeft met zijn uitgebreide offshore netwerk een belangrijke rol in het transporteren van gas uit de Noordzee naar de Nederlandse huishoudens en industrie”, stelt hij in een persbericht. “Die rol vervullen we al decennialang. Ons netwerk is echter ook geschikt voor bijvoorbeeld waterstof. Dat betekent dat we een belangrijke rol kunnen spelen voor de energietransitie in Nederland.”

Cookieinstellingen