Grote brand Eenrum bezorgt brandweer handen vol werk

Foto: ProNews

EENRUM – Aan de Hoofdstraat in Eenrum is donderdagmiddag rond drie uur brand ontstaan in de keuken van een woning. De vlammen sloegen binnen no-time uit het pand. Al snel schaalde de brandweer op en kwamen korpsen uit de hele omgeving ter plaatse.

De brand ontstond volgens de bewoner na een explosie in de keuken. Bewoners wisten nog enkele katten uit de getroffen woningen te halen. De brandweer kreeg de brand niet direct onder controle, waarna de brand oversloeg op naastgelegen panden. In totaal hebben drie verschillende panden vuur-, rook- en waterschade. Ook de locatie van Buurtzorg Eenrum heeft schade. Vier woningen naast de brand zijn ontruimd door de brandweer.

Vanwege de rookontwikkeling werd er opgeschaald naar GRIP 1. Disciplines, waaronder brandweer, ambulance, politie, waterschap en stichting Salvage zijn in overleg gegaan over de aanpak van de brand. Na ruim drieƫnhalf uur blussen was de brand nog niet onder controle.

De hulpdiensten hadden last van vele toeschouwers. Zij zijn daarom verzocht om te vertrekken. Er zijn diverse straten in Eenrum afgesloten. De brandweer blijft de komende uren nog blussen.

Tekst + foto’s: ProNews

 

Cookieinstellingen