Kinderen vermaken zich op Speeldag Usquert

Foto: KSW Usquert

USQUERT – Er werd zaterdag in Usquert onder prachtige weersomstandigheden een KinderSpeelDag georganiseerd door het bestuur van de Stichting KinderSpeelWeek Usquert.

Traditiegetrouw wordt er in Usquert in de laatste week van de zomervakantie een KinderSpeelWeek gehouden. Het zou dit jaar zelfs een jubileum zijn, omdat de Stichting het voor de vijftigste keer zou organiseren. Men wilde dan ook extra groot uitpakken. Het liep echter anders. De maatregelen in de strijd tegen het Corona-virus gooiden danig roet in het eten en alles werd afgelast. Later werden deze regels echter weer versoepeld en zag het stichtingbestuur toch nog kans om iets te doen voor de kinderen. Het werd een KinderSpeelDag op de laatste zaterdag van de zomervakantie. Die dag is normaal gesproken de traditionele afsluiting van de SpeelWeek met een kampvuur. Die keuze was snel gemaakt.

De dag begon om 10:00 uur op het sportpark van VV Usquert die het terrein en de kantine ter beschikking had gesteld. De kinderen konden zich helemaal uitleven, want er was veel te ondernemen. Er was een Skelterbaan, Voetbalveld, Touwtrekbaan, Stormbaan, Springkussen, Sumo Worstel baan en een Rad van Speelgoed. Ook konden de kinderen kleine dingen doen, zoals Stoepkrijten, Knutselen, Tekenen, etc. Daarnaast stonden er op het veld nog een aantal Oudhollandse spelletjes uitgestald, zoals sjoelen e.d. Rond het middaguur konden de kinderen zich tegoed doen aan wat poffertjes van de heuse poffertjeskraam die ook aanwezig was. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Na de lunch kon men weer verder spelen en werd het geheel ook nog eens belangeloos muzikaal ondersteun door DJ Arlan. Toen het in de middag wat warmer werd op het veld ging men zich nog vermaken met wat waterspelletjes. Al met al hebben een kleine vijftig kinderen zich opperbest vermaakt op het voetbalveld.

Om 16:00 uur was het afgelopen en werd alles opgeruimd en in gereedheid gebracht voor de PuzzelWandelTocht, die in het begin van de avond gelopen werd. Ruim zeventig deelnemers hebben de tocht gelopen, uitgezet door Jaap Nienhuis. Een mooie route van 2,8 km door Usquert met vragen voor de ouders onderweg. Ook de kinderen moesten tijdens deze tocht uitkijken naar verschillende verstopte figuren. Aan het einde leidde de route terug naar de voetbalkantine van VV Usquert en daar werd druk gepraat over de uitslag en alle vragen. Jaap Nienhuis lichtte ter plekke de antwoorden toe en de uitslag werd bekend gemaakt. Voor de winnaars was er de prijs van eeuwige roem.

Het stichtingsbestuur kijkt terug op een zeer geslaagde KinderSpeelDag onder prachtige weersomstandigheden, maar hoopt volgend jaar toch wel weer een gewone KinderSpeelWeek te kunnen organiseren. Gelukkig konden we op deze manier toch nog een klein alternatief aanbieden aan de kinderen, aldus voorzitter Oane van der Heide. Het bestuur wil ook graag, via deze weg, nog even allen vrijwilligers danken die mee hebben geholpen. Zonder de inzet van deze mensen is een evenement als dit niet te doen, aldus het bestuur van de stichting. Een tevreden bestuur zegt dan ook met elkaar uit volle borst: “Tot volgend jaar bij een nieuwe (jubileum) KinderSpeelWeek.”

Cookieinstellingen