‘Yoga in de kerk-fietsroute’

Foto: Eva Sachetto

WARFFUM – In het weekend van 29-30 augustus wordt de eerste ‘Ýoga in de kerk-fietsroute’ georganiseerd. Zeven kerken doen mee aan deze route: zes kerken van Stichting Oude Groninger Kerken én …….. de Kunstkerk in Warffum.

In deze Groninger kerken worden in het weekend lessen gegeven op het gebied van yoga en meditatie. Ook kun je genieten van een klankschalen concert, een piano lig-concert en een yogales op het Wad, mindfulness , diverse yogavormen kun je uitproberen van do-in yoga, dru yoga, kundalini yoga, hatha…….en meer.

Er zijn diverse routes en mensen zijn in kleine groepen geplaatst die langs de kerken rouleren om te zorgen voor lessen waarbij we gepaste afstand van 1,5 meter kunnen houden. De actieve yogavormen zijn naast de kerken in het gras.

Mensen moeten zelf een yogamat meenemen, kunnen een fiets huren, een lunchbox bestellen en blijven overnachten op Camp Zuiderhorn te Warffum.

Een mooie fietstocht door prachtige dorpjes, langs ’t Wad en prachtige kerken leren kennen. Bij sommige van de kerken – Tinallinge, Stitswerd, Saaxumhuizen, Onderdendam, Breede, Usquert en de Kunstkerk in Warffum – komt iemand iets vertellen over de historie van de kerk. In en bij de kerken geven diverse docenten een workshop van ongeveer een uur.

Er is voor een kleine groep de mogelijkheid ’s avonds te dineren in Het Spijslokaal in Warffum en vervolgens in de Kunstkerk een muzikale avond te beleven.

Het is de eerste ‘Yoga in de kerk’ en de organisatie hoopt er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Voor meer info zie www.yogaindekerk.nl of bel Eva Sachetto via 06-46290696.

Cookieinstellingen