Noordelijke rondweg Winsum toch keurig voor de rechter

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De Kortsluiting, de nog aan te leggen noordelijke ringweg van Winsum, staat op de rol bij de Raad van State voor 23 september om één uur. Piet Tuinman, actievoerder van de Bloemenbuurt in Winsum laat dit weten.

Er was vroeg in de zomervakantie enige onrust over de kwestie. De gemeenteraad had destijds ingestemd met het plan voor de aanleg van de weg tussen de Onderdendamsterweg, achter de Bloemenbuurt langs, naar de provinciale weg N361 naar de rotonde Ranum. De Bloemenbuurtgroep besloot dit aan te vechten bij de hoogste bestuursrechter, de Raad van State.

Er ging echter de mare rond dat de gemeente met de aanleg zou beginnen vóór de rechter hier uitspraak over had gedaan. De advocaat van de groep, mr. A. Kwint-Ocelikova, eiste op 10 juli van de gemeente hierover opheldering, en wel binnen 7 dagen. Ook mr. Jewan de Goede schreef een brief, een dag eerder, waarin hij namens een – anonieme – inwoner van Winsum werd gevraagd hoe dat zit, met dat voortijdig beginnen.

Piet Tuinman laat weten dat de soep niet zo heet was als het gerucht deed voorkomen. De zaak komt netjes voor voor de rechter van de Raad van State./BM

Cookieinstellingen