Cultuurplatform Het Hogeland in afrondende fase

Foto: Sarah Stiles

HET HOGELAND – Na veel gesprekken en bijeenkomsten de afgelopen jaren, is Cultuurplatform Het Hogeland bijna een feit. De ‘Stichting Cultuurplatform Het Hogeland’ wordt momenteel opgericht en er wordt achter de schermen hard gewerkt aan alle voorbereidingen.

Met het nieuwe Cultuurplatform, waar zoveel mensen op hebben gewacht, is het de bedoeling dat kunstenaars, culturele ondernemers, ensembles en culturele locaties in de gemeente Het Hogeland – en naar buiten toe – zichtbaarder zullen zijn. Er wordt daarnaast een sterker netwerk gecreëerd om elkaar te ondersteunen op veel vlakken.

Cultuurplatform Het Hogeland is een zelfstandige organisatie voor iedereen die zich bezighoudt met het maken of vertonen van kunst of het organiseren of uitvoeren van kunst- en cultuurprojecten in de gemeente Het Hogeland, voor zowel amateurs als professionals. Want juist de diversiteit maakt het sterk omdat kennis en ervaring kan worden gedeeld vanuit verschillende disciplines en invalshoeken.

Op de nieuwe website is er al veel informatie te lezen over het cultuurplatform, voor wie het is bedoeld, over de organisatie, de doelen en ook over de eerste cultuurbijeenkomst gepland in februari 2021. Mensen die belangstelling hebben om deel te nemen, aan bijvoorbeeld de ‘klankbordgroep’ of ideeën hebben voor thema’s voor de cultuurbijeenkomst, worden uitgenodigd via de website te reageren of in te schrijven voor de nieuwsbrieven over de ontwikkelingen. Stichting Cultuurplatform Het Hogeland is ook op zoek naar enthousiaste bestuursleden die mee willen bouwen aan de toekomst van dit mooie initiatief.

Cookieinstellingen