Online info-bijeenkomst over plan ‘Togtemaarlocatie’

Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Afgelopen maandagavond zijn omwonenden en gebruikers van de voormalige locatie van de Togtemaarschool in Bedum geïnformeerd over de nieuwe inrichting van dit terrein. Dit gebeurde tijdens een online bijeenkomst. Het besproken plan is de technische uitwerking van een ontwerp dat eerder al als voorkeursvariant uit de bus is gekomen, ook bij omwonenden en gebruikers.

Het plan is gemaakt samen met omwonenden en gebruikers tijdens een aantal werksessies. Het uiteindelijke ontwerp is gekozen tijdens een goed bezochte bijeenkomst in december 2019 en werd formeel bekrachtigd door een besluit van het college in februari dit jaar. De uitwerking van de parkachtige invulling met een skatebaan, een verbrede watergang, een brug en een parkeerterrein werd over het algemeen enthousiast ontvangen. Wel is de fietsroute van schoolkinderen over het parkeerterrein een belangrijk aandachtspunt in de verdere voorbereiding.
Wethouder Kristel Rutgers: “We zijn erg enthousiast over de aantrekkelijke invulling van het terrein en kijken uit naar de daadwerkelijke realisatie. Het is mooi dat we de plannen, die bijdragen aan een aantrekkelijk centrum van Bedum, samen met omwonenden en gebruikers hebben kunnen maken.”

De vijftien deelnemers konden tijdens de presentatie van het plan op 7 september via de chat vragen stellen, die na afloop werden beantwoord. Geïnteresseerden die niet deel konden nemen aan deze online bijeenkomst hebben de informatie persoonlijk ontvangen.

In oktober wordt allereerst gestart met de aanleg van het tijdelijke parkeerterrein. Tegelijkertijd gaat de bestemmingsplanprocedure in werking en worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Bij geen bezwaren is de uitvoering van het plan voor de zomer van 2021 volledig afgerond.

Cookieinstellingen