Documentaire over WOII in Baflo op 26 september in première

Foto: Stichting WOII in Baflo

BAFLO – De première van de documentaire ‘Dat Vergeet je Nooit!’, een documentaire over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Baflo gaat op zaterdag 26 september in première voor een publiek van genodigden. De officiële opening wordt verricht door burgemeester Henk Jan Bolding van gemeente Het Hogeland

Zondag 27 september is de film voor een ieder gratis te zien in Dorpshuis Agricola in Baflo. De vertoningen zijn om 13.30 en 15.30 uur. Kaarten zijn (gratis) af te halen bij de Coöp en Slagerij Bos in Baflo. Ook zijn er usb-sticks met de film te koop. in Dorpshuis Agricola of via het bestuur van de Historische Kring Baflo. De geplande première op 18 april werd geannuleerd in verband met de coronacrisis.

Locaties in Baflo, Tinallinge en Middelstum waren voor de film van 1 tot en met 4 maart omgetoverd tot heuse filmsets. Daar zijn de laatste opnames voor de filmdocumentaire ‘Dat vergeet je nooit!’gemaakt, waaraan bijna twee jaar is gewerkt.

Vier gebeurtenissen nagespeeld

Voor de film zijn een viertal veelbesproken gebeurtenissen nagespeeld. De film brengt het oorlogs- en bevrijdingsverleden in het Hogeland tot leven. Er hebben 17 interviews plaatsgevonden met ooggetuigen, met een historicus en met familieleden van NSB’ers die over de invloed na de oorlog konden vertellen. Ook hebben interviews plaatsgevonden met kinderen en jongeren om ook hun perspectief op WO2 in de film te verwerken.

Coronamaatregelen

Uiteraard worden alle regels omtrent het voorkomen van de verspreiding van corona in acht genomen. Onderling wordt anderhalve meter afstand bewaard. Ook wordt iedereen verzocht om bij binnenkomst contactgegevens achter te laten.

Cookieinstellingen