Jaap Danhof (De Heracliden): “Weer omhoog durven kijken”

Jaap Danhof
Jaap Danhof
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De vijftiende en tevens laatste trainer in rij is de in Loppersum woonachtige Jaap Danhof. Hij begint aan z’n eerste seizoen bij  zaterdagvierdeklasser De Heracliden in Uithuizermeeden.

De laatste clubs waar Danhof hoofdtrainer was waren SV Loppersum, Noordster (Oude Pekela) en Poolster uit Spijk. Even leek het erop dat hij een sabbatical zou nemen, maar toen SV De Heracliden zich meldde en er een goed gesprek was geweest, zette hij z’n handtekening onder een verbintenis met de Meijster voetbalclub.

In zijn eerste seizoen kan hij beschikken over een selectie van 20 spelers. Niemand vertrok, terwijl Roy Streppel en Marwin Spriensma beiden van zaterdageersteklasser vv Winsum overkwamen.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Weer omhoog durven kijken. Dit proberen te bereiken door goed voetbal en goede resultaten. Zoals iedere trainer wel zal zeggen is plezier natuurlijk ook belangrijk.”

Favoriet voor de titel?

Komen meerdere clubs voor in aanmerking. Tegenwoordig weet je voor aanvang van het seizoen niet wat er allemaal gebeurd bij andere clubs. Tegenwoordig zijn er vele spelers die regelmatig veranderen van club.

Wil je nog iets kwijt?

“We praten vaak alleen maar over spelers, maar ik wil, zeker in deze zorgelijke tijd,  alle vrijwilligers even bedanken.  Zij zorgen er namelijk voor dat onze speler, jong en oud,  iedere week kunnen trainen en wedstrijden spelen. Iedere club moet, zeker nu, vele gezondheidsregels in acht nemen.  Daar mogen alle spelers en ouders van jeugdspelers  wel  eens even bij stilstaan.”

“Verder wens ik iedereen veel voetbalplezier, maar vooral een goede gezondheid.”

Cookieinstellingen