Bistrosetje voor vermoeide wandelaars op onduidelijke kruising

Foto: HogelandNieuws

MENSINGEWEER – Aan het eind van de Hoofdstraat en het begin van de Mensingeweersterloopdiep staat een bistrosetje in de voortuin van Sisca Marringa. Met een richtingwijzer voor wandelaars van het Pieterpad. Het blijkt een rustpunt te zijn. 

Het is niet een pas geopend etablissement voor hongerige en dorstige wandelaars. Sisca Marringa: “Sinds de provinciale weg uit het dorp is verdwenen geeft de kruising hier misverstanden bij wandelaars en fietsers. Welke afslag moet je nu nemen en de routebeschrijvingen zijn daar niet helder in. Deze zomer waren hier ontzettend veel fietsers en wandelaars. Ik dacht op een bepaald moment: ik zet er een richtingwijzer en wat stoeltjes neer. En het werd gezellig. Mensen rusten er even uit. Als ik buiten bezig ben maken we een praatje met een kop thee erbij als dat zo uit komt.”

Wat is het? Een burgerinitiatief of hoe dat heten mag? “Niks bijzonders hoor, gewoon een klein ding wat leuk is. Het is toch heel aardig  als mensen een briefje achter laten met een bedankje voor het even mogen rusten op een stoel?”

 

Cookieinstellingen