DWA/Argo komt net tekort tegen Udiros

Foto: WN

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo een thuisduel tegen medekoploper Udiros. Na een gelijk opgaande eerste helft met een ruststand van 11-12, wist Udiros na een spannende tweede helft aan het langste eind te trekken. De Friezen gingen met de punten terug naar huis. De eindstand werd 16-19.

Binnen de basis acht van trainer-coach André Pettinga vulde Ole Smedema zaterdag de plek van de geblesseerde Tom van der Laan. Deze A-junior startte in de basis en werd in het tweede bedrijf door Benjamin Pestoor afgelost. Udiros uit Nieuwehorne wist de score te openen, maar Natasja Schuuring reageerde al snel met de gelijkmaker. Dat was ook meteen de toon voor de eerste helft. De doelpunten kwamen om en om en beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. De korfballers uit Winsum en Bedum waren niet kansloos en voelden dat er een kans was om te winnen tegen de Friese medekoploper. Udiros kon weliswaar uitlopen naar 4-7, maar DWA/Argo kon weer bijkomen tot een stand van 10-10. Udiros zette daarna 10-12 op het scorebord, maar Sam Pestoor kon vlak voor rust nog scoren en met de stand van 11-12 gingen beide ploegen de rust in.

De scores van DWA/Argo in de eerste helft kwamen uit handen van: Natasja Schuuring (1x), Sam Pestoor (3x) Nick Brandsma (3x), Jesse Reker (1x) en Lisette Hamminga (3x).

Trainer-coach André Pettinga gaf in de pauze aan dat er nog van alles mogelijk was en dat DWA/Argo moest blijven vechten tot het einde. Na de rust kende de thuisploeg meteen een scherpe fase, want  met vier treffers op rij liep de ploeg uit naar 15-12. Vervolgens schakelde Udiros een tandje bij en ook deze ploeg kende zo’n scherpe fase, want de Friezen antwoordden met eveneens vier treffers op rij. Zo keek DWA/Argo weer tegen een achterstand aan. De thuisploeg bleef hard werken en knokken, maar Udiros speelde in deze fase net iets gemakkelijker. Yvonne Schuuring, binnen de lijnen gekomen voor Yarin Smedema, wist in de slotfase van de wedstrijd nog 16-17 te scoren, maar het was Udiros dat aan het langste eind trok door in de laatste minuten voor 16-18 en 16-19 te zorgen. Dat laatste was ook de eindstand. De thuisploeg kon terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd, waarin het bijna niet onder deed voor de koploper.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (5x), Nick Brandsma (5x), Lisette Hamminga (3x), Jesse Reker (1x), Natasja Schuuring (1x), Yvonne Schuuring (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een uitduel. Er wordt gespeeld tegen ROG uit Groningen. Dit duel zal om 15.15 uur van start gaan op sportpark Kardinge.

Cookieinstellingen